maanantai 7. joulukuuta 2015

Kasvissosekeitto

Pikkujoulukausi käy nyt kuumana. Glögia, pipareita, torttuja, jopa kinkkua ja laatikoita. Sekä viiniä, olutta, juustoja... Noutoruokaa helpottamaan juhlimisen jälkioloja.
Kun arki taas koittaa, niin sitä haluaa palata ns. ruotuun. Niinpä viime viikonlopun juhlahumun jälkeen itse kukin kaipasi kevyempää, mutta maistuvaa lounasta, joka taatusti maistuu koko perheelle. Kasvissosekeitto!
Jääkaapin vihanneslaatikosta löytyi jämä-tarpeet, joista tällä kertaa sen valmistin. Ja niin maistuvaa se olikin, että äkkiä ohje ylös. Meillä syödään tätä jatkossakin!

Kasvissosekeitto 3-4 annosta

2 porkkanaa
2 perunaa
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
puolikas kesäkurpitsa
n. kourallinen kukkakaalia
puolikas paprika
vettä
kasvisliemikuutio
2 cheddar sulatejuustoviipaletta
musta- ja valkopippuria
(chilijauhetta, cayennepippuria tms)

Kuori ja pilko porkkanat, perunat ja sipulit, laita kattilaan. Pilko kesäkurpitsa, paprika ja kukkakaali ja lisää kattilaan. Kaada sekaan vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio. Mausta makusi mukaan. Tällä kertaa ei ollut kasvisliemikuutiota, joten käytin herbamarea sekä musta- ja valkopippuria, mauste mestan keittomaustetta, pieni ripaus poppamiehen vampyyrisuolaa tuomaan tulisuutta. (Huom! Vampyyrisuola on todella tulista, käytä varoen) Keitä kasviksia n. 20min/kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet. Kaada tarvittaessa liika vesi pois, mutta jätä kattilan pohjalle hieman vettä, jotta keittomainen ominaisuus säilyy. Lisää juustoviipaleet ja sekoita juusto hyvin kasvisten sekaan, niin että sulaa kunnolla. Soseuta sauvasekoittimella.
Halutessasi voit lisätä lautaselle keiton päälle raejuustoa.
Nauti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti