Tänään pöytää koristi vastavalmistuneelle matkalaukku-kakku vadelma- ja vanilja-mascarponemousse täytteillä, sekä voileipäkakku kinkku- ja "kurkkusalaatti"-täytteillä.
Matkalaukun teko oli todella mielenkiintoista! Näin ensimmäiseksi versioksi olen todella tyytyväinen.
"Kurkkusalaatti" ohje voileipäkakun 30hlö yhteen väliin:
2 maustekurkkua pieninä kuutioina
1/4 paprikaa pieninä kuutioina
Puolikas punasipuli pieniksi hienonnettuna
200g ruohosipuli tuorejuustoa
200g ranskankermaa
0,5tl herbamare yrttimaustetta
Ripaus valkopippuri jauhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä kostutetulle leipäkakkupohjalle.
Vanilja-mascarponemousse ohje 24cm kakun yhteen väliin:
2dl vispikermaa
250g mascarponea
1/4tl aitoa vaniljaa
1rkl siro erikoishienoa sokeria
1 liivatelehti
1rkl vettä
Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Varkaat kerma ja sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri sekä vanilja. Kuumenna vesitilkka ja sulata joukkoon hyvin puristettu liivatelehti. Kaada ohuena nauhana moussen sekaan ja sekoita hyvin. Levitä kostutetulle kakkupohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti