Tässä siis ensimmäiset leipomukseni esikoisen kastejuhlaan: vadelma-valkosuklaamousse täytekakku vaahtokarkkimassa-kuorrutteella, kinkku- ja lohivoileipäkakut sekä sitruunan ja vaniljanmakuiset murokeksit.
Ohjeet täytekakun täytteisiin:
Vadelmamousse (kakun 24cm yhteen väliin)
200g vadelmia (tuore tai pakaste)
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl siro erikoishienoa sokeria
0,5dl maitoa
2 liivatelehteä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön ja pehmennä haarukalla. Sulata pakastevadelmia tai pehmennä tuoreita hiukan haarukalla. Vatkaa vispikerma ja lisää sokeri. Sekoita joukkoon vähän kerrassaan pehmennyt tuorejuusto ja vadelmat. Kuumenna maitotilkka ja purista liivatteista liika vesi. Sulata liivatteet maitoon ja kaada liivateseos ohuena nauhana kermaseokseen hyvin sekoittaen. Kaada kostutetulle kakkupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valkosuklaamousse (täytekakun 24cm yhteen väliin)
150g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
Ota tuorejuusto huoneenlämpöön ja pehmennä haarukalla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä lämmöllä hyvin sekoittaen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukoon tuorejuusto. Lisää hieman jäähtynyt suklaa ja sekoita hyvin. Sokeria ei tarvitse suklaan makeuden vuoksi, mutta toki sitä voi niin halutessaan lisätä. Esim vaniljasokeri toimii hyvin. Liivatteita ei myöskään tarvitse, sillä suklaa itsessään jähmettää moussen. Kaada mousse kostutetulle kakkupohjalle ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Hyviä kakkuhetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti