Tällä kertaa pääsin tekemään hempeän vaaleanpunaisen ristiäiskakun - gluteenittomana. Yksinkertaiset koristeet toimivat kauniin ruusupursotuksen kanssa. Tämä tekniikka pursotuksissa olikin minulle vielä vieras, mutta eikun tuumasta toimeen. Olen kaikenkaikkiaan tyytyväinen lopputulokseen.
Täytteinä kakussa oli maukas tummasuklaamousse ja raikas mansikkamousse.
Koristuksissa nimiliina sokerimassaa ja sokerihelmiä. Kakun pinta kaulintamassaa.
Kakun oli oltava iso, n.40hlö tarkoitettu. Niimpä pohjana toimi kolme gluteenitonta levykakkupohjaa (kääretorttu pohjaa). Tässä helppo ohje:
Gluteeniton levykakkupohja (pellillinen)
3 kananmunaa
1.5dl sokeria
1.5dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vatkataan jämäkäksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho ja leivinjauhe vaahtoon siivilän läpi vähän kerrassaan nuolijalla sekoittaen. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle tasaiseksi ja paista uunissa 225 asteessa keskitasolla 8-10min.
Kun kakkupohja on kypsä, kumoa se toisen leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu sokeria. Anna jäähtyä ja leikkaa reunat tasaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti