maanantai 15. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän kakku

Ystävänpäivää vietettiin meillä tänä vuonna tyttöporukalla.

Vuosien varrella elämääni on osunut ihania ja rakkaita nais-ihmisiä, jotka halusin kutsua luokseni juhlimaan ystävyyttä.

Heille tarjosin makean ja maistuvan vadelma-suklaa juustokakun suklaaganachella.

Ohje 22cm irtopohja vuokaan:

Pohja
210g oreo- tai dominokeksejä
80g voita tai margariinia

1.täyte
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
170g tummaa suklaata
(1tl vaniljasokeria)
2 liivatelehteä
1rkl vettä

2.täyte
2dl vispikermaa
200g vanilja tuorejuustoa
250g vadelmia
2/3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
0,5dl vettä

Suklaaganache
2/3dl kermaa
70g tummaa suklaata
50g maitosuklaata
nokare voita

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja laita halutessasi leivinpaperisuikaleet tai reunakalvo myös vuoan reunoille. Ota tuorejuustot pöydälle lämpiämään. Sulata voi/margariini ja murenna keksit esim. kaulimen avulla pakastuspussissa tai tehosekoittimessa. Sekoita sula rasva keksimurskaan ja painele massa tasaisesti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

Valmista ensimmäinen täyte laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa varovasti. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää halutessasi vaniljasokeria. Pehmennä tuorejuustoa esim. haarukalla kulhossa ja sekoita siihen sula suklaa. Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi, purista liivatteista liika vesi ja sekoita kuumaan veteen hyvin. Lisää liivateneste suklaa-tuorejuustoon ohuena nauhana sekoittaen samalla. Sekoita lopuksi kermavaahto sekaan ja levitä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään n. tunnin ajaksi.

Valmista toinen täyte. Jos käytät pakastevadelmia, sulata ne tässä vaiheessa. Jos käytät ulkolaisia marjoja, muista kuumentaa ne hyvin esim. keittämällä! Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokereilla. Pehmennä tuorejuusto kulhossa ja sekoita sekaan kermavaahto sekä vadelmat. Kuumenna vesi kiehuvaksi, purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita kuumaan veteen. Kaada vadelmavaahdon sekaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Levitä vadelmatäyte suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja aseta se tarjoilulautaselle. Valmista suklaaganache hieman ennen tarjoilua. Pieni suklaa pieniksi paloiksi. Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Sekoita tasaiseksi hyödyntäen tarvittaessa lieden jälkilämpöä. Lisää sekaan nokare voita ja sekoita hyvin. Kaada ganache kakun päälle ja levitä sitä hieman lusikalla, jotta se valuu kakun reunoille hieman. Lopuksi voit halutessasi koristella esim. karkeilla, suklaarouheella tms. Nauti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti