tiistai 23. helmikuuta 2016

Mansikka vispipuuro

Lapsuudessani meillä tehtiin usein vispipuuroa puolukoista. Lautaselle mukaan maitoa ja ehkä ripaus sokeria. Nam.

Koskaan ennen en ole vispipuuroa tehnyt, olen jostain syystä mieltänyt sen hankalaksi. Ja ehkä äitini tekemä vain on niin hyvää. Kuitenkin hetken mielijohteesta päätin vispipuuron tehdä, mutta halusin siihen uuden twistin. Mansikka. Herkkuahan siitä tulikin!

Ja tässä olkaa hyvät ☺


1l vettä
1dl puolikoita
5dl mansikkasurvosta
1,5dl sokeria
2dl mannasuurimoita
ripaus suolaa

Keitä puolukoita vedessä n.15 min kunnes marjat ovat pehmeitä. Siivilöi kuoret pois ja laita kattila takaisin liedelle kiehumaan. Sirottele hiljalleen mannasuurimot sekaan samalla sekoittaen, miedolla lämmöllä kypsentäen. Sekoita sekaan sokeri. Ja lisää mansikkasurvos ja suola. Sekoittele välillä kunnes suurimot kypsyvät. Anna jäähtyä hetki. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti